TV și Internet printr-un singur cablu UTP

Ianuarie 21, 2019

Sistemele de joasă tensiune din clădirile de birouri și rezidențiale adesea nu includ cabluri pentru antene de televiziune, dar sunt, de obicei, echipate cu cabluri structurale bazate pe UTP. Atunci când unii utilizatori doresc să se conecteze televizorul pentru a vizualiza transmisia DVB-T sau DVB-C, absența unui sistem de distribuție a frecvenței radio poate fi un obstacol major (de exemplu - în multe locuri, semnale de televiziune nu pot fi recepționate corect folosind antene de interior DVB-T).

O soluție unică la această problemă este utilizarea balunsurilor pasive SIGNAL TV-LAN pentru televizoarele bazate pe UTP. O pereche de dispozitive de echilibrare pasive poate transmite semnale RF analogice / digitale de la o antenă plasată într-o locație corespunzătoare printr-un cablu UTP existent. Transmisia se realizează în paralel cu utilizarea "normală" a cablului pentru transmiterea de date (LAN, Internet).

Deși soluția se bazează pe o conexiune punct-la-punct, este posibil să se utilizeze mai multe seturi de transmițător-receptoare, chiar și în combinație cu splittere TV și comutatoare de rețea.

Când nivelul semnalului RF după separare este suficient pentru o distribuție ulterioară, semnalul poate fi trimis printr-un alt segment de cablu UTP după comutatorul de rețea, utilizând un spliter TV și o pereche suplimentară de dispozitive de echilibrare.
O pereche de balunsuri asigură potrivirea impedanței pe ambele părți ale liniei de transmisie. În banda Ethernet se utilizează două perechi de fire, astfel încât rata maximă de transfer a datelor este de 100 Mbps (Fast Ethernet), cu o lungime de până la 100 m între nodurile de rețea active. Intervalul maxim de transmisie a frecvențelor radio depinde de nivelul și frecvența semnalului la intrarea simulatorului (emițător). Înainte de a schimba mediul de transmisie, pot fi utilizate amplificatoare RF, ceea ce mărește semnificativ distanța maximă de transmisie.

Set - Balunuri pasive pentru TV prin UTP: Signal TV-LAN (2 buc.)

Soluțiile bazate pe balun sunt mult mai economice decât implementarea unor sisteme suplimentare bazate pe cabluri coaxiale sau tehnologii IPTV (aceasta din urmă necesită și resurse suplimentare de rețea). Ele nu transformă semnalele radio originale, dar schimbă doar mediul de transmisie.

Cumpăr
Comment-uri

Vreau sa trag wifi și televiziune în apartament

Scrie un comentariu