Ce este Ethernet over Coax? Etapă nouă pentru sistemele de supraveghere video

Martie 2, 2023

Ce este Ethernet over Coax?

Tehnologia Ethernet originală nu utiliza perechile de cabluri torsadați pe care folosim astăzi — primul standard Ethernet 10BASE5 ThickNet în 1983 utiliza cabluri coaxiale pentru transmisie. Ulterior, totuși, cablurile de rețea au devenit comune și treptat au înlocuit cablurile coaxiale în transmisia Ethernet-ului.

Cu toate că Ethernet prin intermediul cablurilor de rețea este acum normă, tehnologia Ethernet over Coax (EoC) este încă necesară pentru cablurile coaxiale pe larg utilizate în sisteme de supraveghere video. Necesitatea de a transmite semnale de rețea prin cablu coaxial existent persistă indiferent de mediu, urban sau rural.

În prezent, Ethernet over Coax are diferite domenii de aplicare cu diferite standarde și rate de transmisie, inclusiv:

Standarde Ethernet over Coax
 • MoCA
 • ITU-T G.hh
 • Homeplug

IP/PoE over Coax, tehnologia dezvoltată pentru a extinde distanța de transmisie a camerelor IP/PoE prin cablu coaxial, derivată din EoC. Mai jos vom discuta despre beneficiile extensiei semnalelor de rețea prin cablu coaxial.

Sistem de supraveghere video

Schema generală a sistemului de supraveghere video

Avantajele camerelor IP

În sistemele de supraveghere video actuale întâlnim două tipuri de camere: primul este cameră digitală, cum ar fi camera IP/PoE; celălalt este camera analogică. Printre acestea, camerele IP, care pot fi adresate prin rețea, au câteva avantaje ceea ce contribuie la înlocuirea treptată a camerelor analogice tradiționale.

Costuri reduse de cablare

Cu toate că, camerele IP sunt mult mai scumpe decât camerele analogice. IP este transmis prin cablurile de rețea, care sunt mult mai ieftine decât cablurile coaxiale utilizate pentru a transmite semnale analogice. În ceea ce privește costurile de cablare, camerele IP/PoE sunt mai accesibile decât camerele analogice tradiționale, în special când se proiectează un sistem de supraveghere video complet nou.

Diferența de cost la cablare, între UTP și Coax
Surse de alimentare practice

Acolo unde camerelor tradiționale sunt necesare două cabluri separate pentru alimentare și semnal video, camerele IP utilizează PoE (Power over Ethernet), tehnologia de a transmite curent electric și flux video simultan printr-un cablu de rețea. Astfel, alimentarea cu energie electrică complicată nu mai este o problemă pentru camerele IP.

PoE Camera vs. Analog Camera
Multifuncționalitate

Camerele IP criptează semnalele; aceasta împiedică interceptarea fluxului audio și video, ceea ce asigură securitatea. Adițional, camera IP este ca un calculator mic; are funcții, ex. conectare de la distanță, recunoașterea plăcilor de înmatriculare, recunoașterea feței etc.

Multifuncționalitatea camerelor IP

Dificultatea cablării repetate când actualizăm camerele video

Uzura cablurilor

În general, cea mai mare problemă când are loc trecerea de la camerele analogice la camerele IP este cablarea repetată — înlocuirea cablurilor coaxiale vechi cu cablurile de rețea. În timp ce cablarea repetată nu este niciodată la fel de simplă ca achiziționarea și trasarea cablurilor și echipamentului nou, aceasta include următoarele dificultăți:

 • Costul muncii: Cablarea repetată presupune deseori multă muncă.
 • Limitare de spațiu: Re-cablarea face ca spațiile publice să devină inutilizabile.
 • Consum de timp: Proiectul poate consuma mult timp în dependență de configurație.
EoC ajută la reducere costului

Bazând pe experiența noastră, în loc de înlocuirea cablurilor de rețea, utilizarea EoC poate economisi cheltuielile pentru cablurilor noi și să reducă munca, echipamentul, și cheltuieli de timp, ceea ce reprezintă 4 - 8 % din bugetul total al proiectului. În dependență de tipul proiectului, un proiect mare poate duce la un cost și un procent mai mare.

Adițional, dispozitivul EoC cu mai multe intrări economisește costul mai multor dispozitive. De exemplu, comutator 4-în-1 permite transmisia a 4 camere prin aceleași cabluri coaxiale.

Statistica reducerii costului fără înlocuirea cablurilor
Compatibilitate înaltă

Până când este cerere pentru camere analogice din cauza barierei pe care o reprezintă tehnologia IP, producătorii de camere analogice au continuat să producă noi camere de înaltă definiție (HD) în ultimii ani. Cu toate acestea, diferiți producători au dezvoltat tehnologii proprii, cum ar fi CVI, TVI, și AHD, și este puțin probabil să se inventeze o tehnologie nouă care să fie compatibilă cu toate acestea. Pe de altă parte, camerele IP au protocol de rețea general global; compatibilitatea dispozitivelor este mai înaltă decât la camerele analogice HD.

Compatibilitatea camerelor de securitate

Dificultatea cablării repetate când actualizăm camerele video

Uzura cablurilor

În general, cea mai mare problemă când are loc trecerea de la camerele analogice la camerele IP este cablarea repetată — înlocuirea cablurilor coaxiale vechi cu cablurile de rețea. În timp ce cablarea repetată nu este niciodată la fel de simplă ca achiziționarea și trasarea cablurilor și echipamentului nou, aceasta include următoarele dificultăți:

 • Costul muncii: Cablarea repetată presupune deseori multă muncă.
 • Limitare de spațiu: Re-cablarea face ca spațiile publice să devină inutilizabile.
 • Consum de timp: Proiectul poate consuma mult timp în dependență de configurație.
EoC ajută la reducere costului

Bazând pe experiența noastră, în loc de înlocuirea cablurilor de rețea, utilizarea EoC poate economisi costul cablurilor noi și să reducă munca, echipamentul, și cheltuieli de timp, ceea ce reprezintă 4 - 8 % din bugetul total al proiectului. În dependență de tipul proiectului, un proiect mare poate duce la un cost și un procent mai mare.

Adițional, dispozitivul EoC cu mai multe intrări economisește costul mai multor dispozitive. De exemplu, comutator 4-în-1 permite transmisia a 4 camere prin aceleași cabluri coaxiale.

Statistica reducerii costului fără înlocuirea cablurilor

Combinarea cablării existente cu ajutorul tehnologie EoC — IP/PoE over Coax

Din cauza costul imens al modernizării dispozitivelor, tehnologia EoC în combinație cu camerele IP este cea mai bună soluție pentru a economisi bugetul și timpul. Setarea camerelor IP/PoE over Coax în sistemul de supraveghere video costă o perioadă scurtă de timp.

Transmit semnale video și de rețea

IP/PoE over Coax poate fi utilizat pentru reducerea costurilor de construcție și tehnice de modernizare a dispozitivelor de securitate. Este necesar un extender IP/PoE pentru camera digitală și un comutator de rețea ca să funcționeze prin intermediul cablurilor coaxiale existente.

Adițional, extender-ul IP/PoE over Coax poate funcționa ca prelungitor de rețea pentru semnale de rețea.

PoE over Coax avansat

Tehnologiile circuitelor integrate se schimbă rapid; multe adaptoare au acum specificația IEEE 802.3 at/af/bf. Suplimentar cu semnalele de rețea, cablurile coaxiale pot transporta energie electrică pentru camere, așa cum pot face cablurile de rețea.

Extrem de extensibil

Cablul coaxial original poate funcționa cu prelungitorul IP/PoE over Coax și conectat la comutatorul de rețea, ceea ce înseamnă că mai multe camere IP pot fi setate pe locație, unde în trecut era posibil de plasat doar o cameră analogică. Este posibil de adăugat mai multe noduri, atâta timp cât se încadrează în limita lățimii de bandă.

Scalarea numărului de camere IP/PoE over Coax

Video de instalare a extender-ului PoE over Coax

EoC & IP/PoE over Coax FAQ

Tipuri și calitatea cablurilor coaxiale

Tipuri de cabluri coaxiale

În timp ce cablurile de rețea se divizează după lățimea de bandă, cablurile coaxiale se clasifică în funcție de miezurile lor. Cablurile coaxiale cu număr mai mare, au miezuri mai groase și mai puțin susceptibile la degradarea semnalului și puterii de alimentare.

Când sunt necesare doar distanțe de transmisie scurte și semnale de frecvență joasă, RG59 este de multe ori alegerea potrivită, în timp ce RG6U și RG11 sunt speciale pentru distorsiuni reduse și distanțe mari de transmisie.

Tipuri de cabluri coaxiale
Diferența de material

Cablurile coaxiale din cupru solid o să furnizeze un semnal și curent electric mai stabil decât cablurile din oțel acoperit cu cupru.

Viteza rețelei prin cablul coaxial
Energie electrică transmisă prin cablul coaxial

Cum Ethernet over Coax este utilizat

Echipamentul EoC este utilizat în principal pentru modernizarea dispozitivelor ethernet fără înlocuirea cablurilor coaxiale existente. Cu toate acestea, avantajele cablurilor coaxiale aduc mai multe oportunități pentru EoC.

De exemplu, conductorul central în cablul coaxial este ecranat și are o rezistență bună la interferențe. În dependență grosimea conductorului central, prețul, eficiența și distanța de transmisie a cablului coaxial poate să difere. În ceea ce privește cablurile coaxiale mai bune, cum ar fi RG6U, distanța de transmisie și calitatea sunt mai bune față de cablurile ethernet obișnuite.

Unde de utilizat echipamentul Ethernet over Coax

Cablurile ethernet ieftine sunt suficiente pentru afaceri mici și mijlocii, și pentru uz casnic; ele sunt compatibile cu diferite dispozitive, chiar și fără adaptoare.

În companii mari, totuși, utilizarea cablurilor coaxiale pentru transmiterea semnalelor de rețea poate asigura calitate consistentă a semnalului și o distanță lungă de transmisie. Mai mult decât atât, prizele coaxiale sunt răspândite în casele europene și americane, iar compania de cablu poate folosi cablurile coaxiale pentru transmiterea semnalelor TV la televizor sau STB. Prin urmare, este posibil că va fi necesar echipament EoC pentru a conecta aceste dispozitive.

Aplicarea cablului coaxial în practică

Cum se furnizează alimentarea prin Ethernet

Pe lângă verificarea specificațiilor blocurilor de alimentare și camerelor PoE, este necesar de verificat specificațiile cablurilor coaxiale. Cum a fost menționat mai sus, în cablurile coaxiale degradarea semnalului și puterii de alimentare are loc diferit. Unii producători pot să testeze cablurile și să înregistreze puterea în manual pentru utilizatorii lor.

Atâta timp cât alimentarea furnizată este mai mare decât cea consumată, camerele PoE o să funcționeze.

Alimentarea cu energie electrică în EoC
Comutator PoE ca bloc de alimentare

Utilizarea unui comutator PoE este cel mai simplu mod de a furniza energie electrică. Majoritatea comutatoarelor PoE dețin standardul IEEE 802.3 at, la care un port are puterea maximală de 30 W. Să luăm ca exemplu una dintre soluțiile SC&T. Comutatorul PoE IEEE 802.3 at poate furniza doar 12 W la o distanță de 800 de metri prin intermediul cablurilor coaxiale RG6U. Nu uitați să verificați specificațiile detaliate din manualele de utilizare înainte de a aplica produsul.

Utilizarea injectorului PoE
 • Camere PoE conectate la comutator fără PoE
 • Comutatoare PoE cu surse de alimentare necorespunzătoare

Pentru a rezolva problemele de mai sus, putem utiliza un injector PoE pentru a conecta blocul de alimentare și să transmitem energie electrică la camere.

De exemplu, IP09CP de la SC&T poate fi utilizat ca injector PoE pentru a alimenta camerele PoE atât din parte Tx, cât și din parte Rx. Este necesar doar de conectat IP09CP între camera PoE și comutator necorespunzător.

Atenție la cantitatea totală de energie

Adițional la specificațiile dispozitivului alimentat (PD) și echipamentului de alimentare (PSE), trebuie de reținut că, cablurile, distanța și blocurile de alimentare pot afecta alimentarea maximă.

Factorii care influențează aprovizionara cu energie electrică

Presupunem că sunt 4 camere PoE IEEE 802.3at (consumul unei camere - 9 W) și set de IP09CPHK extinse la 300 de metri prin intermediul cablurilor coaxiale RG6U, cu bloc de alimentare 56 V 102 W pe partea Rx. Puterea totală de ieșire pe partea Tx este de 44 W, și după calcularea pierderii de putere, aceasta poate să asigure 40 W pentru PD, ceea ce este mai mult decât consumul total de 36 W. Aceasta este o soluție ideală de alimentare.

Exemplu de alimentare a 4 camere PoE

Când una din camere este înlocuită cu o cameră PoE IEEE 802.3af cu consum de 25 W:

25 x 1 + 9 x 3 = 52 (W)

Deoarece puterea de 52 W depășește maximul de 40 W, este necesar de conectat un adaptor de putere pe partea Tx (IP09PH), ceea ce îl transformă în PSE pentru alimentare cu putere necesară.

Puterea totală transmisă
Diferența dintre PSE și PD

Suport tehnic și atenționări

Adaptoare și convertoare

Adaptoarele utilizează medii diferite pentru a transmite semnalele. Semnalul de la transmițător și semnalul transmis la receptor este în mare parte același, precum la dispozitivele IP/PoE over Coax.

Convertoarele schimbă semnalul complet; este posibil de convertit HDMI în HD-SDI, de exemplu.

Ca remarcă, dispozitivul IP/PoE ove Coax nu poate funcționa ca un convertor.

Adaptoare și convertoare

Atenție la oxidare

Conectoarele de pe cablurile coaxiale sunt mai susceptibile la oxidare, și semnalele nu pot trece prin conectoare oxidate. Prin urmare, este necesar de eliminat părțile oxidate și de reinstalat conectoarele BNC pentru utilizare continuă.

Suport tehnic

Tehnologia EoC acoperă o gamă largă de cunoștințe în domeniu, ceea ce duce la apariția unor probleme tehnice cu echipamentul EoC. Noi recomandăm să apelați la producătorul profesional care oferă suport tehnic sau cu plăcere vă ajutăm noi.

Modernizarea sistemului de supraveghere video în tuneluri

Înlocuirea camerelor analogice în tuneluri nu este niciodată ușor. Soluția IP/PoE over Coax de la compania SC&T ajută la rezolvarea provocărilor pe care le întâlniți în așa tipuri de proiecte.

Studiu de caz: Taiwan Highway CCTV System Upgrade

Produse IP/PoE over Coax de la SC&T

Produse IP-PoE over Coax

 

Sursă de referință:

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu