Autentificare | Cont nou
Sign in to get more opportunities
E-mail office@intersat.md
Business hours Lu-Vi 9:00-18:00 Sî: 9:00-14:00
Adresa Moldova, Chisinau, Alexandrescu 6
HDBaseT este o tehnologie de transmisie fără compresie dezvoltată de HDBaseT Alliance, asociație formată din Samsung, LG, Sony Picture și Valens. După lansarea în anul 2010, HDBaseT 2.0 a fost publicat în 2013, și HDBaseT 3.0 în 2019.
Tehnologia de bază HDBaseT 5Play poate integra AV, Ethernet, curent, date și semnale de control și să le transmită printr-o categorie de cablu, la o distanță de până la 100 metri. Cablurile de categorie HDBaseT utilizate sunt mai ieftine și accesibile.
Pe măsură ce HDMI și DisplayPort au progresat în transmisia AV, ei pot să transmită semnale audio și video pe o distanță limitată. Când ajunge la conectarea mai multor dispozitive, dezavantajul în transmisia scurtă și incapacitatea de a transporta semnale de control și curent fac aceasta mai puțin realizabil. Lansarea HDBaseT a adus soluții la această problemă.
Pentru HDBaseT 2.0 și mai sus, 5Play include:
Pentru necesități profesionale, HDBaseT 1.0 poate suporta flux video necomprimat 4K 30Hz. HDBaseT 2.0 combină audio și video în 5Play și suportă S/PDIF și intrare audio I²S. În plus, HDBaseT 3.0 poate transmite flux video 4K 60Hz.
La început, HDBaseT a utilizat standardul de rețea 100Base-T. Acum, HDBaseT 3.0 suportă standardul 1000Base-T, cu viteza de transmisie până la 1 Gbps.
Control posibil prin IR, RS232 și CEC.
Alimentare prin HDBaseT (PoH) face posibil transmiterea energiei electrice prin același cablu, fără altă linie de alimentare. Ceea ce ușurează cablarea.
Un membru nou în 5Play care suportă transmisia de date și care oferă posibilitatea de conecta dispozitive USB.
Tabelul de mai jos prezintă caracteristicile pentru diferite versiuni ale HDBaseT. Cerința pentru cablu HDBaseT este Cat5e, dar este recomandat Cat6a.
HDBaseT are ca scop rezolvarea problemelor care au apărut de la transmisia semnalului HDMI. În plus la îmbunătățiri în distanță și semnale transmise, este încă ce de remarcat.
Calitatea imaginii se diferențiază nesemnificativ în HDBaseT sau HDMI. Ambele suportă 4K 60Hz și se potrivesc atât pentru utilizare profesională, cât și casnică. Deși HDMI 2.0 suportă rezoluția 8K, tehnologiile care le adoptă fac o distincție. HDMI utilizează compresie fără pierderi (lossless) pentru eficiență de transmisie mai bună, în timp ce HDBaseT oferă flux video necomprimat prin intermediul cablurilor de categorie, care sunt ideale pentru transmisie. Pentru industrii care necesită imagini precise, flux video necomprimat asigură scene reale pentru a evita erori.
Întrucât HDMI are o piață mai mare decât HDBaseT și majoritatea dispozitivelor nu au interfața de ieșire HDBaseT, HDMI și HDBaseT pot fi interschimbabile pe o gamă largă de dispozitive pentru a evita dilema dispozitivelor care nu funcționează corect.
Este important de remarcat că, întrucât transmisia HDMI include doar audio și video, și nu poate transmite IR, RS232 și suficientă putere electrică prin cabluri HDMI când sunt convertite din HDBaseT. De obicei, dispozitivele au interfețe pentru control, astfel încât utilizatorii pot să conecteze dispozitivul utilizând alte cabluri.
Cum a fost menționat, HDBaseT poate fi utilizat la dispozitive AV pe partea receptorului, cum ar fi monitoare și proiectoare. În contrast, nu poate fi utilizat pentru dispozitive pe partea transmițătorului din cauza limitărilor tehnice. Dacă mai multe semnale, inclusiv AV, trebuie de integrat în HDBaseT, va fi necesar un codificator relevant.
În concluzie, HDBaseT are următoarele beneficii:
Cereri pentru studii de la distanță sunt în creștere continuă. Prin HDBaseT, camera PTZ poate fi controlată de la distanță și să prezinte scene reale de predare din orice unghi. Profesorul, materiale de predare proiectate, și interacțiunea în clasă poate fi complet capturată de cameră și prezentată la studenții conectați online.
PACS (Picture Archiving and Communication System) face transmisia și stocarea imaginilor medicale mai simplă. După ce echipamentul este examinat și prelucrat de către personalul medical, imaginile necomprimate pot fi rapid transmise prin HDBaseT la stația de lucru pentru imagistică medicală, distribuite la clinici, și stocate în baze de date prin intermediul rețelei.
AV over IP, sau HDMI over IP poate fi mai comună decât HDBaseT când se referă la tehnologiile de transmisie AV. Cea mai mare parte a transmisiilor AV depinde de Ethernet, deoarece dispozitivele Ethernet sunt extensibile, cum ar fi dispozitive de streaming online, echipament de difuzare, telefoane, și dispozitivele de rețea. Mai multă informație despre HDMI over IP, verificați acest articol: Ce este HDMI over IP? 4 motive de a-l utiliza.
Întrucât HDBaseT se focalizează în jurul 5Play pentru a-și dezvolta tehnologia de transmisie, HDBaseT și HDMI over IP sunt utilizate pentru diferite scopuri. Mai jos sunt unele comparații.
HDMI over IP este transmisia pachetelor de date, în timp ce HDBaseT transmite semnale audio și video. Nu este posibilă utilizarea dispozitivului HDMI over IP în sistemele HDBaseT, și invers. În timp ce transmisia IP este o compresie fără pierderi, HDBaseT livrează semnale AV necomprimate, care sunt ideale pentru acele proiecte care au nevoie de imagini necomprimate, fără latență.
HDBaseT extinde transmisia până la 100 de metri, ceea ce este o limită pentru proiecte mari. Pe de altă parte, sistemele HDMI over IP pot fi extinse pe distanțe mult mai mari cu ajutorul cablurilor de rețea, de fiecare dată când se adaugă un repetor.
Ambele pot oferi calitatea imaginii 4K, dar HDBaseT nu poate ajusta rezoluția în funcție de dispozitivul utilizat. Aceasta înseamnă, dacă aveți nevoie de un monitor 4K, celelalte ecrane în sistem la fel trebuie să fie 4K. În schimb, în HDMI over IP este reglabil între ecrane cu diferite rezoluții.
Dispozitivele HDBaseT trebuie confecționate utilizând cipurile Valens, și atunci când extindeți un sistem AV HDBaseT, puteți adăuga doar ecrane și dispozitive HDBaseT. În cazul HDMI over IP, acesta poate fi extins prin adăugarea oricărui dispozitiv IP, ceea ce creează mai multe posibilități de creștere în viitor.
Cu toate că nu sunt necesare taxe de licență pentru producerea echipamentului HDBaseT, cipurile Valens sunt relativ scumpe, și, prin urmare, și echipamentul. Deoarece producătorii trebuie să fie licențiați pentru produsele HDMI, cheltuielile pot să varieze în funcție de specificațiile, componentele acestora etc. Prin urmare, când oamenii se gândesc să construiască un sistem AV, nu costul este pe primul loc, dar cerința.
Sursă de referință:
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu© 1995 - 2025 Intersat Communications.