Diferența dintre puterea maximală și nominală a difuzoarelor

Martie 9, 2021

Putere nominală (RMS) și puterea maximală sunt termenii principali pentru determinarea puterii. Dacă doriți să creați un sistem de divertisment performant, dvs. trebuie să înțelegeți corect, ce ele prezintă.

În lumea electronicii casnice de multe ori auziți de wați, putere și putere de ieșire. Acești termeni sunt utilizați ca sinonime pentru a indica două valori, și anume: putere nominală (RMS) și maximală. Putere nominală - unul din factorii importanți, care contribuie la crearea sistemului de sunet ideal. Din cauza aceasta este necesar de știut ce înseamnă aceste două valori, când căutați difuzoare, amplificatoare sau subwoofere.

La crearea sistemului de divertisment performant majoritatea oamenilor procură echipament audio bazat pe cel cu cea mai mare putere. Totuși aceasta poate fi dificil pentru începători, care nu înțeleg diferența dintre puterea nominală și maximală. În afară de aceasta, unii pot ignora valorile date și aleg branduri, dar acest lucru afectează oricum rezultatul final.

Deci, dacă doriți să investiți banii proprii în difuzor de sunet surround, subwoofer sau chiar amplificator, aveți nevoi de informație de bază despre putere nominală. Acest ghid cuprinzător o să vă ajute să înțelegeți aceste două valori, pentru a asambla un sistem de sunet decent.

Putere nominală (RMS)

RMS se referă la puterea continuă a difuzorului sau subwooferului sau câtă putere continuă poate furniza amplificatorul. RMS este de obicei mai mic decât valoarea maximală a puterii, dar reflectă cu ce este capabil să funcționeze dispozitivul. Gândiți-vă la puterea nominală ca la putere medie, cu care difuzorul poate lucra zi de zi fără dauna pentru calitatea sunetului sau apariția unor distorsiuni.

Putere maximală

Puterea de vârf - este cel mai înalt nivel de putere, cu care difuzorul sau subwoofer poate funcționa pe o perioadă scurtă de timp. Toate acestea la fel se referă și la amplificatoare ca la cantitatea maximă absolută de putere, care o pot nivela înainte de a ieși din funcțiune sau duce la distorsiuni.

Putem să ne gândim la puterea maximă, ca la un număr de pe vitezometrul al automobilului dvs. De exemplu, puteți să conduceți cu viteza 180 km/oră, dar nu puteți să o mențineți un timp îndelungat, fără a provoca daune mecanice sau termice pentru automobil. La fel nivelul maximal de putere poate fi menținut doar pe o fracțiune de secundă, dar nu este stabilit concret cât de mult.

Dacă pe dispozitiv este aplicată putere de vârf permanentă, cablurile pot să se supraîncălzească, ceea ce poate rapid deteriora bobinele de sunet.

Concluzie

Cât puterea nominală, atât și puterea maximală joacă un rol important în sistemul dvs. de sunet, și ele sunt vitale la comparația difuzoarelor dvs. cu amplificatoare sau subwoofere. La compararea difuzoarelor sau subwooferelor cu amplificatoarele ar trebuie de comparat sau două valori nominale sau două valori maximale.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu