Diferența dintre repetoarele de semnal mobil de casă și cele profesionale

Septembrie 6, 2022

Probabil că sunteți deja familiarizați cu bazele funcționării repetorului de semnal mobil, și avantajele pe care le oferă: semnal mobil puternic pentru a efectua și a primi apeluri, navigare pe Internet cu viteză mare și posibilitatea de a profita de toate serviciile prezente pe telefon. Sarcina principală a repetorului este de a recepționa semnal mobil existent din exterior, amplificarea acestuia și distribuirea în interiorul clădirii.

Când ajunge la achiziționarea unui repetor, este bine de cunoscut diferențele dintre repetoarele de semnal pentru uz casnic și cele utilizate în medii comerciale și profesionale.

1) Deci, trebuie de mers după repetor de semnal mobil de casă sau unul profesional?

Pentru a răspunde la această întrebare, aruncăm o privire la diferențele dintre acestea:

Zona de acoperire

O diferență importantă între repetor de semnal de uz casnic și unul utilizat, de exemplu într-o clădire mare cu oficii, este acoperirea internă.

Repetoarele de semnal de casă pot acoperi un echivalent a 4 camere de dimensiuni normale într-o locuință, în timp ce sistemele repetor pentru spații largi pot fi ajustate pentru a se potrivi cerințelor clientului. Dacă este necesar de amplificat semnal mobil într-o casă sau oficiu mic, repetor de casă cum ar fi Stellahome va funcționa perfect. Totuși, pentru birouri cu multe etaje, spații comerciale mari, aeroporturi, spitale etc., sunt necesare sisteme repetor profesionale cum ar fi iRepeater (iR6). iRepeater este parte a sistemului modular, unde este posibil de adăugat oricât de multe amplificatoare la necesitate. Aceasta oferă posibilitatea de a aduce semnal mobil foarte adânc în clădire. Sistemul iRepeater este de obicei instalat în clădiri cu multe etaje, până la 70 de etaje!

Imaginea de mai jos arată un repetor utilizat în combinație cu 4 amplificatoare de linie. Aceasta oferă 16 antene de interior.

Acoperire totală este aproximativ 60 de încăperi.

Combinația repetor iR6 și amplificatoare de linie

2) Control

Spre deosebire de repetoarele de casă, repetoarele comerciale ca iR6 oferă posibilitatea de monitorizare (prin Internet sau local cu ajutorul ecranului LCD încorporat) a semnalului pe toate benzile.

  • Puteți monitoriza și controla amplificarea pentru fiecare bandă.
  • Puteți să dezactivați sau să activați orice bandă.

Aceasta permite de a „regla” sistemul pentru a obține cele mai bune rezultate pentru locul amplasării sistemului.

3) Control și monitorizare de la distanță prin Internet

Repetoarele de casă nu pot fi conectate la rețea și prin urmare, nu pot fi monitorizate.

Dar repetorul iR6 cu amplificatoarele de linie poate fi conectat la Internet, și monitorizat 24/7 pentru orice probleme potențiale.

Acest sistem profesional permite instalatorului să administreze toate clădirile clienților săi dintr-un singur loc, Stelladoradus cloud.

Prin urmare, instalatorul este la curent cu orice probleme potențiale și poate reacționa înainte ca clientul să depisteze măcar ceva.

4) Posibilitatea de a-l instala singur

Repetoarele de casă sunt proiectate ca să le puteți instala de sine stătător fără a fi nevoie de echipament special.

Pe de altă parte, repetoarele comerciale necesită instalatori profesioniști.

 

Sursa de referință: