Studiu de caz: Centru de control al traficului auto

Iulie 20, 2022

Prezentare generală

Acest articol prezintă un exemplu de implementare a unui Centru de control al traficului auto. Organizarea acestui centru a fost realizată în unul din cele mai mari orașe din Taipei de pe insula Taiwan. Orașul are milioane de vehicule și scutere în trafic zilnic și peste 27000 de camere de supraveghere video. Pentru a fi în pas cu aplicarea tehnologiilor IoT, administrația orașului a planificat să înființeze un centru de control și să acumuleze toate datele de trafic pe o platformă cloud pentru a gestiona mai bine problema congestionării traficului folosind o metodologie de management mai eficientă. În același timp, informația privind starea traficului rutier va fi o resursă deschisă pentru public, pentru a evita coliziunile în trafic.

Problema

Centrul de control necesită 24 de sisteme PC pentru ca operatorii să monitorizeze fluxul traficului auto în timp real și asigurând acces la comutarea surselor video de la cele 27000 de camere CCTV. În răspuns la diferite condiții de trafic pe 5 ecrane tactile mari o să fie afișată informația despre trafic și sursa video CCTV, toate acestea în format quad-view. Să vedem cum funcționează proiectul folosind 2 configurații AVoIP.

Soluția SC&T

Construirea sistemului AVoIP

Integratorul de sistem a utilizat un extender SC&T 4K HDMI KVM over IP pentru crearea sistemului AVoIP, care cuprinde 24 transmițătoare, 20 receptoare și comutatoare gigabit Ethernet pentru a crea primul sistem AVoIP, ceea ce permite utilizatorilor să direcționeze toate sursele video la ecranele situate la distanță.

Ecrane HDMI locale și de la distanță

Deoarece, atât pe partea de PC cât și cea a ecranului tactil este necesar de afișat pentru operatori și supraveghetor, transmițătorul se potrivește perfect cerințelor. El poate utiliza interfața loop-out integrată pentru conectare monitorului local HDMI pentru operator, în timp ce este păstrată interfața HDMI de ieșire pentru televizor HDMI situat la distanță.

Transformarea Quad-view în sursă HDMI pentru sistemul AVoIP secundar

Pentru a realiza funcția multiview pentru supraveghetor, integratorul de sistem a utilizat comutatorul matrix SC&T 4 in 4 out HDMI matrix switcher. Pentru a direcționa multiple fluxuri quad-view spre ecranele tactile HDMI, comutatorul matrix este necesar de conectat la alt sistem AVoIP care conține 4 transmițătoare, 5 receptoare și comutator gigabit Ethernet pentru a pune sursa video multiview pe ecranele tactile între 4 surse prin rețea.

Conectarea a două comutatoare Ethernet

În afară de funcția Multiview, supraveghetorul trebuie să aibă posibilitatea de a comuta fluxurile video între 24 de surse PC. De aceea, integratorul de sistem a unit ambele comutatoare Ethernet prin fibra optică pentru a combina două sisteme AVoIP împreună. Procedând astfel, utilizatorul de la postul de comandă poate controla fiecare dintre PC-urile de la masă de lucru prin intermediul rețelei.

Schema de conectare