Autentificare | Cont nou
Sign in to get more opportunities
E-mail office@intersat.md
Business hours Lu-Vi 9:00-18:00 Sî: 9:00-14:00
Adresa Moldova, Chisinau, Alexandrescu 6
EDID este ca o carte de vizită care include o serie de informații. Acesta descrie specificațiile dispozitivului de afișare, cum ar fi producătorul, ID-ul produsului, numărul de serie, data producerii, dimensiunile monitorului, rezoluțiile suportate, și frecvența cadrelor etc.
Sunt foarte mulți producători de ecrane pe piața A/V și fiecare are specificații diferite. Fără EDID, sursele video o să comunice foarte greu cu dispozitivele de afișare, ceea ce în consecință duce la rezoluția inegalabilă dintre sursele video și display-uri. Cele mai frecvente probleme sunt ecran negru, distorsiunea imaginii, clipirea imaginii etc.
EDID oferă posibilitatea surselor video și dispozitivelor de afișare să comunice în aceeași „limbă”. În așa mod, monitorul poate spune sursei video ce rezoluție suportă, dar sursa video la rândul său să asigure semnalul necesar. Procesul de comunicare este inițiat îndată ce, monitorul și sursa video sunt conectate cu ajutorul unui cablu și sunt pornite. Totuși, EDID poate fi mult mai complicat când avem mai multe surse video și monitoare.
1) Nu se afișează nimic
Cauza posibilă: EDID este corupt sau incorect
Când EDID este corupt sau incorect înseamnă că sursa A/V nu este capabilă să recunoască informația EDID a ecranului.
Soluția
Utilizăm un emulator EDID pentru monitor ca să transmitem în mod corespunzător informația EDID la sursa video.
2) Nu se afișează nimic după comutare la altă sursă
Cauza posibilă: Semnal HPD diferit
Se întâmplă des în cazul integrărilor A/V deoarece diferiți producători de echipament A/V utilizează semnal HPD (Hot Plug Detect) diferit.
Soluția
Utilizăm un repetor sau distribuitor HDMI pentru a separa semnalul HPD, permițând ieșirea și intrarea video să comunice cu HPD.
3) Nepotrivire de rezoluție dintre sursă și display
Cauza posibilă: EDID nerecunoscut
Dacă computerul nu poate recunoaște EDID, va trece automat la rezoluția de bază. Totuși, dacă comutăm manual la rezoluția ecranului, corespunzătoare cu sursa semnalului video, unele drivere a plăcilor video pot aplica o rezoluție mai mică. Această contradicție va duce la o astfel de nepotrivire de rezoluție.
Soluția
Încercăm să comutăm manual la rezoluția comună, care o suportă ambele dispozitive. Dacă informația EDID a monitorului este coruptă, atunci putem utiliza un emulator EDID pentru monitor ca sursa video să poată citi informația EDID.
Cauza posibilă: limitări ale plăcii grafice
Chiar dacă sursa A/V este în stare să citească informația EDID a ecranului, procesul de comunicare oricum poate să continue cu erori. Unele drivere a plăcilor grafice limitează rezoluția de ieșire la 1024x768, rezoluția pe care majoritate dispozitivelor de afișare o suportă. Cu toate acestea, dacă rezoluția nativă a monitorului nu corespunde cu 1024x768, dimensiunea fontului poate apărea cu erori.
Soluția
Comutăm manual la rezoluția 1024x768 în monitor sau utilizăm un emulator EDID pentru display pentru a seta o rezoluție comună suportată de sursa video.
Cauza posibilă: diferența dintre ecrane
În EDID pot apărea erori când sursa video este conectată la mai multe monitoare cu diferite rezoluții native. În timp ce o sursă video poate citi informația EDID doar de la un ecran, la un moment dat, nepotrivirea de rezoluții o să întâmple cu ecranele la care nu a fost citită informația EDID.
Soluția
Alegem rezoluția care este suportată de toate monitoarele. Putem utiliza un distribuitor HDMI care are management EDID pentru a seta rezoluția pentru fiecare ieșire.
Sistemul A/V profesional de obicei include mai multe surse A/V și monitoare, și este foarte probabil că utilizează distribuitoare HDMI, comutatoare, comutatoare matrix pentru instalații A/V. Ceea ce înseamnă că, comunicare EDID o să devină mai complicată.
EDID gestionat fără scalare
Producătorii ca SC&T au distribuitoare HDMI, comutatoare, și matrici care suportă managementul EDID. Ele salvează informația EDID și transmit la sursa HDMI, după care sursa video o să transmită înapoi semnal corespunzător care suportă cea mai mică rezoluție comună între monitoarele HDMI (este important de conectat monitorul cu cea mai mică rezoluție la primul port de ieșire). Dacă nu suntem satisfăcuți cu rezoluția mică, putem să comutăm manual la rezoluția mai mare pentru fiecare monitor separat.
EDID gestionat cu scalare
În plus, producătorul dat propune dispozitive cu funcții avansate, nu numai suportul managementului EDID dar și funcția de scalare. Scalarea oferă posibilitatea surselor video să transmită rezoluții mai mari, pe care fiecare monitor poate să suporte.
Splitter HDMI
Includ modele 1x4, 1x10 care suportă HDMI 2.0, HDCP 1.4, LPCM 7.1, Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio pentru instalații A/V profesionale.
Comutatoare HDMI Matrix
Includ modele 4x4, 10x10 care suportă HDMI 2.0, HDCP 2.2, HDR 10, LPCM 7.1@192 kHz, Dolby TrueHD, DTS-HD MA audio și au funcția de extragere audio pentru mai multe posibilități în mediul audio.
Distribuitoare HDMI
Scalare video încorporată pentru scalare sus/jos a rezoluției native și diferite interfețe audio pentru a construi sistem A/V profesional.
Comutatoare HDMI Matrix
Design 4x2 pentru home cinema, extractor audio și funcția de scalare video încorporată pentru managementul instalație A/V.
Sursă de referință:
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu© 1995 - 2025 Intersat Communications.