Amplificarea semnalului mobil în zone exterioare mari

August 5, 2022

Atunci când oamenii vorbesc despre probleme de semnal mobil sau de acoperire, avem tendința de a ne gândi automat că aceasta se referă la interiorul unei case. La intrare în clădire, de multe ori constatăm că recepția semnalului mobil scade destul de dramatic.

Acest lucru se datorează, de obicei, anumitor materiale de construcție care pot bloca semnalul, ceea ce face imposibilă apelarea, cauzând la rândul său apeluri pierdute și conexiune lentă la internet.

Totuși, chiar când suntem afară, putem uneori găsi nivel scăzut a semnalului mobil și începem să ne confruntăm cu aceleași probleme.

De ce frecvent apare semnal mobil scăzut în aer liber?

Majoritatea problemelor cu semnalul mobil sunt cauzate de obstacole care blochează semnalul în drumul său de la stația de bază a operatorului la telefonul dvs. Acestea sunt:

  • Munți sau dealuri care perturbează semnalul
  • Diferențele de nivel (de exemplu, în văile dintre munți)
  • Instalații amplasate în locuri greu accesibile

În aceste cazuri, nu este o problemă care afectează doar persoane individuale, ci una care poate afecta un număr mare de utilizatori, de exemplu, toată populația satului, muncitorii dintr-o mină de extracție în aer liber, vizitatorii unei tabere camping etc.

Proiectarea semnalului mobil pe o suprafață exterioară mare

Sistemul BigBoost de la compania Stella Doradus poate furniza acoperire cu semnal mobil pe o suprafață de 1 kilometru pătrat. Aceasta este instalată în vârful unui deal, deasupra zonei în care este necesară acoperirea cu semnal mobil și unde este posibil de recepționat un semnal bun de la operator.

Semnalul este recepționat de antena de tipul Yagi, orientată spre cea mai apropiată stație de bază, după care este conectată la repetorul cu trei benzi StellaHome, amplasat la o distanță de maximum 20 de metri de la antenă.

Semnalul amplificat de repetorul cu trei benzi este transmis la amplificatorul BigBoost printr-un cablu cu o lungime maximă de 30 de metri. Odată ce ajunge la BigBoost, semnalul este amplificat la intensitatea necesară ca să fie transmis pe o distanță mare. Aceasta este făcut de antena Yagi secundară orientată spre zona care are nevoie de acoperire cu semnal mobil. Antena secundară poate fi la distanța de până la 8 metri de la BigBoost.

Schema amplasării repetorului BigBoost și StellaHome

Semnal puternic proiectat de sistemul BigBoost o să ajungă în zone unde anterior nu era nici o acoperire cu semnal mobil.

Sistemul BigBoost necesită instalare profesională, și atenție la anumite reguli:

  • Orientarea ambelor antene trebuie să fie în direcție opusă (180°) una față de alta pentru a evita suprapunerea acestora
  • Repetoarele StellaHome și BigBoost trebuie să fie instalate în două compartimente separate și rezistente la apă și praf

Mai jos, este un exemplu de instalare a unui sistem BigBoost într-o carieră.

 

Sursă de referință:

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu