Alegerea suportului potrivit pentru televizor

Martie 20, 2017
cron

1. Aflați distanța dintre găurile de montare pe partea din spate a televizorului.

Standard VESA - este distanța dintre găurile de fixare pe verticală și pe orizontală pentru fixarea suportului de partea din spate a televizorului. Este un aspect important în alegerea unui suport, deoarece aceasta oferă o garanție că suportul va rezista la sarcina televizorului.

Cum aflăm standartul VESA a televizorului?

Pentru a afla standartul VESA a televizorului, vă puteți documenta în specificațiile acestuia, de regulă este indicat, că ecranul este compatibil cu VESA și parametrii corespunzători (de exemplu, VESA 100x100). Sau independent, se măsoară distanța pe orizontală și pe verticală din centrul găurilor de fixare cu un conducător sau ruletă . Acesta va fi standartul VESA pentru TV.

Puteți măsura distanța necesară cu o ruletă:

 

2. Ne determinăm cu funcția suportului.

Pentru a face acest lucru va ajuta tabela de mai jos:

КАК ПРАВИЛЬНО ПОДОБРАТЬ КРОНШТЕЙН ДЛЯ ТЕЛЕВИЗОРА Fixat:
 • televizorul este atașat ferm pe perete
 • distanță minimală de la perete
 • comod pentru vizionarea
 • direct în fața televizorului
КАК ПРАВИЛЬНО ПОДОБРАТЬ КРОНШТЕЙН ДЛЯ ТЕЛЕВИЗОРА Cu înclinare:
 • televizorul poate fi înclinat în sus și în jos
 • datorită funcției de înclinare poate fi eliminată orbirea ecranului
 • acces mai ușor la firele televizorului
КАК ПРАВИЛЬНО ПОДОБРАТЬ КРОНШТЕЙН ДЛЯ ТЕЛЕВИЗОРА Funcțional:
 • televizorul poate fi înclinat și rotit, complet atașat pe perete
 • posibilitatea de a vizualiza din orice punct al camerei
 • ideal pentru instalarea într-un colț al camerei
КАК ПРАВИЛЬНО ПОДОБРАТЬ КРОНШТЕЙН ДЛЯ ТЕЛЕВИЗОРА De tavan:
 • televizorul poate fi instalat pe tavan
 • posibilitatea de a vizualiza din orice punct al camerei
 • ideal pentru tavane înalte în locuri publice
КАК ПРАВИЛЬНО ПОДОБРАТЬ КРОНШТЕЙН ДЛЯ ТЕЛЕВИЗОРА De podea:
 • televizorul poate fi instalat oriunde în cameră, chiar și în mijloc
 • posibilitatea de a vizualiza din orice punct al camerei
 • ideal pentru soluții de design și pereți slabi

3. Alegem suportul potrivit.

Pentru a face acest lucru, vom explica particularitățile de care ar trebui sa vă conduceți atunci când alegeți un suport.

Cu suporturile fixate trebuie să fiți foarte atenți, deoarece partea din spate a televizorului dvs. va fi atașat aproximativ la același nivel cu peretele (de la 2 până la 4 cm). Atunci cînd doriți să conectați ceva la TV, în acest caz pur și simplu nu veți avea spațiu suficient, pentru a plasa (de ex: conectorul HDMI). Nu alegeți un suport fix dacă în spatele televizorului vor fi ascunse orificiile de alimentare - cablul de alimentare poate fi pliat. Principalul avantaj al acestor suporturi, elementul fix al suportului are o clemă de fixare automată a televizorului cu placa de perete.

Suporturile cu înclinare, pe lângă posibilitatea de a fixa televizorul pe perete permite de a schimba unghiul de înclinare. Spre deosebire de suporturile fixate, sunt distanțate de la perete în intervalul de la 4 la 10 cm (în funcție de suport) pentru a asigura posibilitatea adaptării unghiului de înclinare al televizorului. Sunt ideale atunci când televizorul este situat deasupra nivelului ochilor audienței, respectiv pentru o vizionare cât mai confortabilă este necesar să-l înclinați. De asemenea, fiind puțin îndepărtat de la perete, nu împiedică ventilarea televizorului, un facto deosebit de important pentru panourile cu plasmă. Cu aceste suporturi lipsește problema conexiunii de orice fel de cabluri la conectorii din spatele a televizorului, precum și amplasarea prizelor - pentru aceasta de regulă este destulă distanța de 5cm între perete și televizor.

Suporturile cu înclinare și rotire permit ajustarea poziției ideale pentru vizionarea televizorului, deoarece acestea au capacitatea de a asigura rotația ecranului în trei direcții- sus / jos, stânga / dreapta și în unele modele în jurul axei sale. De asemenea, este un avantaj foarte important atunci când vizionarea televizorului are loc din mai multe zone - cum ar fi din bucătărie și salon. Suporturile cu înclinare și rotire permit montarea televizorului, în colțul camerei. Suporturile cu opțiunea "multi-braț" permit nu doar extinderea la distanță maximală a televizorului de la perete, ci și atașarea acestuia cât mai aproape de perete.

Suporturile de tavan permit înclinarea și rotirea în toate direcțiile la unghiuri diferite, acestea sunt ideale pentru instalarea panourilor în locurile publice sau în încăperi cu tavane înalte.

Standuri de podea este un tip separat de suporturi pentru televizoare, ce reprezintă o simbioză între elemente de montare și mobilier. Este soluția pentru cazurile atunci când instalați televizorul în camere mari, hoteluri, săli de conferințe, precum și în cazul în care nu există nicio posibilitate tehnică de a instala televizorul în alte moduri.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu