Triplu HDMI în codificatorul IP

10.06.2019
Caracteristici distinctive:
  • Conversia semnalelor de intrare HDMI (max. 1920x1080-60p ) în IP SPTS (Single Program Transport Stream)
  • Conversia semnalelor (de ex. canale TV) de la 3 surse HDMI către 3 fluxuri IP, cu codare H.264 și adrese multicast individuale
  • Fluxurile multimedia pot fi vizionate pe calculator sau laptop cu ajutorul programului VLC
  • Protocolul unical SAP/SDP asigură configurarea automată a receptoarelor HD-442 IPTV
  • Pentru transmisie se folosesc cabluri UTP
  • Extinderea reţelei se face extrem de simplu prin utilizarea de fibră optică (utilizând convertoare media)
  • Tehnologia IP multicast economisește resurse reţelei

Terra mhi430 este un echipament multifuncțional care codifică semnalele de intrare HDMI în fluxuri IP. Rezoluțiile suportate pe intrările HDMI sunt între 720_50i to 1920x1080_60p. Dispozitivul este dotat cu 3 intrări HDMI, o ieșire RJ-45 (SPTS IP) și interfață de management RJ-45. Datele de ieșire pot transmite trei fluxuri multimedia independent configurate (H.264 și MPEG-1 Layer II/AAC) cu adrese multicast individuale cu utilizarea protocolului UDP/RTP (multicast) sau SAP/SDP.

Semnalul sursă poate fi transmis de un player multimedia, DVR, Blu-ray, PC, sau decodificator STB ș.a. Semnalul IP care vine de la codificator poate fi aplicat într-un switch pentru a fi împărțit la mai multe receptoare dintr-o rețea Ethernet. Bit rate-ul semnalului comprimat la ieșirea din codificator este limitat la 11 Mbps. Fluxul IP poate fi decodificat corect de calculatoare (PC-uri), laptopuri, tablete sau telefoane inteligente care utilizează programul VLC, sau cu ajutorul receptoarelor IPTV, ex. HD-442 .

Unul din principalele avantaje a soluţiilor IPTV Terra este faptul că nu este nevoie de software adițional de legătură între nodul principal şi receptor. Ca urmare, sistemul este mult mai ieftin (nu necesită licențe pentru software) faţă de alte soluții și foarte simplu, atât în configurare cât şi în exploatare. O caracteristică unică a sistemului este faptul că - receptoare IPTV - nu necesită nici o configurare, fapt care poate fi foarte important în cazul rețelelor mari. Receptoarele detectează automat orice modificare în rețea sau în grila de programe.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu