Sisteme SMATV

Sisteme colective de satelit SMATV

Principalele avantaje ale sistemelor SMATV

Sisteme colective de satelit SMATV

SMATV - (Satellite Master Antenna Television) - Sistemul de primire colectivă de TV - un semnal de televiziune de înaltă calitate la fiecare domiciliu, camera de hotel sau apartament conectat la sistem. Stația sistemului este echipată cu hardware necesar pentru a primi canale TV terestre și prin satelit locale cu privire la orice cerință a clientului, și, dacă este necesar, cu camere de supraveghere.

Compania noastră este un specialist în proiectarea, instalarea și întreținerea sistemelor de distribuție a semnalelor de televiziune terestră, prin satelit și cablu.


Principalele avantaje ale sistemelor SMATV


Deservire

Întreținerea televiziunii prin satelit în stare de funcționare stabilă, în cazul legăturii individuale răspunderea revine doar proprietarului său. De obicei, astfel de antene nu sunt deservite, sau fiecare utilizator are specialistul său, care se ocupă cu setările necesare. Sistemul colectiv se instalează conform cerințelor chiriașilor, proprietarului sau companiei de construcții. Se elaborează și se aprobă documentația de proiect. Și, în viitor, întreținerea sistemelor colective se face de un angajat calificat. În plus, costul de instalare și reglare a sistemului este mai ieftin decât instalarea unui număr mare de antene individuale.


Vederea exterioară a clădirilor

Un număr mare de diferite antene individuale instalate oriunde și în orice mod, strică aspectul exterior al clădirii. În plus, locuitorilor nu întotdeauna este permis să instaleze antene pe pereții exteriori. De multe ori nu este posibil din punct de vedere tehnic. De exemplu, pe un perete acoperit cu gresie sau fațadă de sticlă. Și în cazul cînd toate ferestrele sunt îndreptate spre partea de nord, instalarea antenei este pur și simplu imposibilă, deoarece recepția se realizează numai de la est la vest de-a lungul partei de sud. Ca o cale de ieșire, instalarea antenelor individuale se face pe acoperiș, dar, de regulă în clădirile moderne, spațiul este foarte limitat. De la fiecare antenă în parte spre abonat trebuie să coboare cel puțin un singur cablu. În casele moderne doar la o intrare, sunt în jurul la o sută sau mai multe apartamente. Deci, o astfel cantitate de cabluri, nu se încadrează în nici o coloană de cablu. Pentru sistemul colectiv vor fi suficiente trei sau patru antene și două sau trei cabluri principale. Astfel, prin utilizarea sistemului colectiv pentru antene de satelit, calitatea semnalului de televiziune va fi semnificativ mai calitativ decât în sistemele individuale.


Lipsa cablurilor suplimentare

Utilizatorului de antenă individuală sunt amplasate cabluri separate. În cazul în care antena este instalată în afara, pentru cablu este găurit peretele din exterior. Prin gaura din exterior pătrunde praf, aer rece, iar atunci când plouă se umezește peretele. În sistemul colectiv la un abonat este transportat doar un cablu, care conține toate semnalele de satelit și televiziune terestră. În cele mai multe cazuri, un sistem colectiv poate fi conectat la cablare existente, cu modificări minime (înlocuind prizele abonaților și la separatoare). Prin urmare, pentru a se conecta la sistemul colectiv nu este nevoie de lucrări adaugătoare de instalare și perturbare a finisajului existent.


Posibilități de modernizare

Sistemele colective pot fi actualizate. De exemplu, într-un sistem de primire de televiziune terestră și prin satelit gratuit, ușor se adaugă canale de la alți sateliți, cum ar fi NTV. E de ajuns pentru a instala o antenă suplimentară și canalele noi vor fi disponibile pentru toți abonații sistemului. În cazul sistemelor individuale vor fi necesare lucrări de instalare separate de antene suplimentare pentru fiecare utilizator. Sistemul colectiv își poate extinde și numărul de utilizatori.


Independență față de operatori

De ce să construim un nou sistem, dacă deja există televiziune prin cablu? Operatorii de televiziune prin cablu rezervează dreptul de formarea listei de canale TV, care sunt benefice pentru ei, dar de multe ori nu sunt interesante pentru utilizatori. Lista de canale poate fi schimbată în orice moment la inițiativa operatorilor și autorităților de reglementare, cum ar fi Consiliul Național pentru televiziune și radio. Utilizatorul nu este asigurat și de schimbările taxelor de întreținere. În cazul unui sistem de primire colectiv, utilizatorii decid ce și cum să vizualizeze și să nu plătească în surplus taxa de abonament.