Antene digital terestru

În Republica Moldova, trecerea de la televiziunea analogică terestră la emisiunea TV digitală terestră DVB-T2 (Digital Video Broadcasting - Second Generation Terrestrial) este standardul pentru televiziunea digitală terestră. Aceasta este a doua generație a standardului DVB-T, care diferă de predecesorul său în ceea ce privește capacitatea crescută a canalului, caracteristicile semnalului ridicat și arhitectura sa. Televiziunea digitală terestră este o tehnologie modernă pentru transmisia de televiziune, care a înlocuit analogia. Principalul dezavantaj al televiziunii analogice este instabilitatea semnalului de televiziune la diverse zgomote. Semnalul digital este protejat de acest lucru, care asigură imagini și canale de sunet de înaltă calitate.

La locul de instalare există două tipuri de antene: interior și exterior.

Antena de camera de nume vorbește de la sine, adică astfel de antene sunt instalate în interiorul camerei. Este important să știți! Recepția canalelor de televiziune pe această antenă este posibilă numai în locul în care nivelul semnalului este destul de ridicat, așa-numitul zona de acoperire. În Moldova, este posibil să primiți canale către antena interioară din Chișinău de la Telecentru și numai în limitele orașului (cu condiția să nu existe obstacole fizice - case, cum ar fi o „fântână”, subsoluri, ferestre sunt în vedere directă a emițătorului etc.) În afara Chișinăului, recepția canalelor care utilizează o antenă de cameră nu este posibilă, deoarece transponderele nu pot funcționa la putere maximă, distanța mai mare de repetor etc.

Atenție! O antenă a camerei nu poate primi semnale în nicio cameră! Fiecare caz este considerat separat și este selectată o antenă adecvată.

Antene de exterior sunt instalate unde recepția unui semnal TV la antena interioară nu este posibilă, aceste antene sunt mai amplificate și pot fi utilizate în majoritatea cazurilor, de exemplu, case de țară și căsuțe. Uneori, instalarea unei antene în aer liber va necesita ceva efort și experiență, dar la final veți putea viziona canale de televiziune gratuite. Antenele exterioare pot oferi aproape întotdeauna calitatea de recepție necesară.

În funcție de tipul de amplificare a semnalului, antenele sunt, de asemenea, împărțite în două tipuri: pasivă și activă.

Pasiv - poate primi și amplifica semnalul datorită structurii sale speciale, nu trebuie să fie conectat la rețeaua electrică. Aceste antene nu au un element specific pentru amplificare - microcircuite etc. Ar trebui să știți că, în unele cazuri, o antenă pasivă nu va fi suficientă pentru a primi cu încredere un semnal TV.

Active - astfel de antene amplifică semnalul primit nu numai datorită structurii lor, ci și prin mecanism - amplificatorul cu care sunt echipate. Amplificatorul este montat în cadrului antenei sau separat de acesta. Alimentarea este furnizată de la rețeaua electrică folosind sursa de alimentare. Ar trebui să știți că amplificatorul este, de asemenea, o sursă de zgomot intrinsec. De exemplu, când utilizați o antenă activă într-o zonă de recepție deja fiabilă sau când amplificatorul este selectat incorect (câștig prea mare). Astfel, zgomotul și denaturarea pot apărea în semnalul de televiziune primit.

Amplificatoare

În condițiile de recepție pe distanțe lungi, devine necesară utilizarea unui amplificator suplimentar de antenă. Acestea sunt instalate fie lângă antenă, fie direct în locul plăcii de potrivire. Acest lucru se realizează cu scopul de a elimina zgomotul generat de cablul de televiziune însuși, în intervalul de la dispozitivul de potrivire a antenei la intrarea amplificatorului. Unul dintre parametrii principali ai amplificatorului este zgomotul intern al acestora, nu trebuie să depășească 2-4 dB.
Un alt punct important atunci când alegeți un amplificator este câștigul. Nu puteți utiliza un amplificator cu un câștig mare acolo unde nu este necesar, acest lucru va duce la denaturarea imaginii sau la dispariția completă a acesteia. Un semn caracteristic de suprasarcină este o eșec în sincronizarea semnalului de televiziune.

Atenție! În Republica Moldova, compania de stat Radiocom este un operator național în domeniul radiodifuziunii și televiziunii, furnizează servicii de radiodifuziune și televiziune cu acoperire națională în toată țara. Compania noastră NU transmite televiziune digitală terestră DVB-T2. Vindem exclusiv echipamente de înaltă calitate pentru primirea acestui format de semnal, instalarea și efectuarea serviciului de garanție. Mai multe detalii despre TV digital în Moldova >>> https://tv.intersat.md/efirnoe-tv/radiocom-ro

Dacă mai aveți întrebări, atunci suna-ți: 0 22 295 295.