Antene DVB-T: Active vs Pasive

29.04.2016

Utilizați antenale active, mai degrabă decât o antenă pasivă

Destul de ciudat, multe antene utilizate în prezent, sunt cele pasive, în timp ce antenele pe care le puteți cumpăra acum, sunt active. Atât antenele pasive cât și cele active posedă avantajele sale, cu toate acestea, întrebarea ar fi:

Ce tip de antenă v-aș sfătui să folosiți - pasivă sau activă?

Răspunsul este simplu.

 

Utilizați antenele active Funke digital TV.

În ciuda faptului, că unii oameni consideră că cu ajutorul antenelor active se amplifică nu numai nivelul semnalului dar, de asemenea, nivelul de zgomot, adevărul - e că avantajele utilizării antenei active prevalează asupra celei pasive.

Printre alte avantaje este faptul că antena activă nu numai că permite ca dimensiunea antenei să fie redusă la o dimensiune mai compactă, fără a compromite performanța în fața unui analog pasiv. Aceasta va îmbunătăți, de asemenea, calitatea semnalului, deteriorat datorită utilizării cablurilor, și va contribui, de asemenea, la evitarea pierderii de amplificare, ca urmare a lungimii cablului, și în cele din urmă antenele active, arată performanțe de calitate mai bună decât cele pasivă.

În timp ce antena pasiva pe fiecare dB pierdut afectează calitatea semnalului (care poate să apară ca urmare a utilizării separatoarelor, filtrelor de linie, cabluri, etc.), antena activă demonstrează că pierderea nivelului de semnal este atât de mică pe cît este posibil.

De asemenea, nu are rost de neglijat importanța filtrelor încorporate LTE, care împiedică apariția semnalului de zgomot de la operatorii de telefonie mobilă care utilizează frecvența semnalului de televiziune învecinat.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu